Tuesday, May 30, 2006

[Valley of chrome]

Ini adalah digital painting aku yang kedua menggunakan photoshop. Aku amik masa dlm 6-7 jam untuk siapkan muka Logan dari X-Men ni,gila nak patah jari aku pakai mouse buat muka dia ni. Ok lah,Chill~

Perisian : Adobe Photoshop 7.0
Perkakasan : Mouse dan sedikit ketekunan..



Sunday, May 28, 2006

[Karma police]

Hello,ni artwork terbaru aku,potret yang aku lukis dgn menggunakan photoshop dalam masa 4 jam tak silap aku. Potret ni aku lukis muka kawan aku,Nana nama dia.Urm ni first attempt aku lukis potret pakai photoshop,actually muka dia takde la jadi 100%,dlm 70% je kot aku rasa jadik. Ok lah,aku tak tau nak bebual ape lagi..outta~

Perisian : Adobe Photoshop 7.0
Perkakasan : Mouse dan sedikit kesabaran



Nana.

D
i samping itu,aku juga telah menjawab survey kerana aku terasa sgt boring :


1. Are you wearing a necklace?
* nope

2. Does your computer have a mouse?
* sure..aku pakai desktop kan..

4. Do you like school?
* tgk hari jugak la..

5. What color is your shirt?
* skarang ni pakai baju hitam ar..

6. How many bedrooms do you have in your
house?
* 1.aku duduk opis

7. What song are you listening to?
* snow patrol - run

8. What was the last mall you've been to?
* low yatt..teman incek heza usha barang pc

9. Are you alone?
* Tak , encik jijal dan heza ada kat sini sedang mengusha web paintball..

10. Do you have any older siblings?
* nope.

11. What is the last thing you ate?
* nasi goreng ptg tadi..hahaha

12. Who was the last person to come over to your
house?
* ni ar..2 org piranha ni..

13.Who was the last person to call you?
* jijal.dia takut nak tido sorang kat umah dia..hehe

14. Who was the last person who texted you?
* vanillamaclo.dia tunggu aku sejam kat bawah tapi aku tak perasan pasal aku tido..ngehehe

15. What time is it?
* 3 lebih

16.What should u be doing?
* tido

17. Who is the last person you IMed?
* encik soulseeker yang sibuk menghantar komik hentai kat aku..isk

18. Did you go out to eat yesterday?
* semalam ? yaa bersama incek heza

19. What are you thinking about right now?
* tidur dan buat lagi sebijik potret kat photoshop..hehe

20. What color are your pants?
* hitam beserta kesan berwarna putih

21. What color is your keyboard?
* keputihan..hehe

22. What do you feel like eating/drinking?
* biasa je..

23. Are you in college?
* ya..aku menjadi pelajar kembali..hehe

24. What is the last word you wrote on paper?
* tah ar,aku dah lupa dan tak perasan..

25. Are you bored?
* tak,aku gembira selalu..

26. How many teeth do you have?
* tak kira ar,gila org bosan je selalu kira gigi dia ada berapa..penuh kot..ke kurang 1 tah..

28. Do you wear glasses?
* tak..ayah kata nanti besa tak boleh jadi pilot..sampai skang aku igt lagi kata2 tu..haha

29. What color are your shoes?
* macam2 ada

31. Last thing you drank?
* nescafe ais dekat D'Klassik bersama jijal dan heza

34. Who do you love?
* homies,honeys,nana,jaja,cik salmah,family..

35. What are you doing right now?
* jawab survey ni sambil berbual pasal paintball dgn jijal

37. What are you looking at now?
* monitor pc ni ar..

38. What's the last words you said?
* 40 ringgit je ? ok ke facilities dia ?

39. Do you have lip gloss on?
* tak.

40. Do you have eyeliner on?
* tak jugak

41. Did you realize there was no question number 36?
* 36 ? tak pedulik pun..x join..hahaha

42. Do you have an injury (cut, bruise, bump, etc.) anywhere on your body?
* ok jer,pass me your digit baby u look so finee(ayat capik)

43. Where is your cell phone?
* dalam kocek seluar

44. Do you have any friends named Robby?
* takde..bodoh jer nama.hahaha

46. Do you have any friends named Nikki?
* takde jugak..mcm nama kucing jer..

47. Are you afraid of the dark?
* tak sangat la..kalau gelap dalam liang lahad tu takut gak ler..

48. Did you used to watch "Are you afraid of the dark?"
* tak.

49. Do you like someone right now?
* bukan someone..somethree kot..heheh

50. What size shoe are you?
* 11

itulah dia survey paling bangang pernah aku jumpa..ok cau

Friday, May 26, 2006

bangunlah bangunan petang

Hello everybody,berjumpa lagi kita di dalam rancangan edit edit gambo stonedraiderz,hehehe. Kali ni aku buat pulak gamba bangunan yang aku snap petang semalam.Ni semua snap candid jek,time aku duk atas motor bersama cik soultwo time kitorang pusing2 kl. Em gambar ni aku tak edit banyak,sikit jer..cuma main kaler dgn efek yang seciput tu jek..Ok lah itu jer kot aku nak cakap,out! Good morning Malaysiaaaaaa..~



66.60

Whats cracking lacking son ? yea dah 3 hari siak aku tak blogging ,dah 3 hari gak ar aku tak mengadap pc aku yg agak2 sengal ni..erm ok cerita dongeng kita pada hari ini ialah trip ke melaka bersama kolej lads aku. Mula2 plan nak pergi 8 org,tapi last2 gerak 4 org jek pasal lagi 4 org bz dgn kerja ataupun dalam bahasa saintifiknya,berbual lebih semata2 untuk menghangatkan suasana..so kitorang pun gerak la 4 orang pergi melaka dgn tujuan nak pergi belasah ikan bakar kat umbai,dengan sorang pun tak tau jalan pergi sana..kitorang pergi dgn mengikut kata hati jek,lalu ayer keroh,semabok kandang last2 sampai gak..dah setel2 semua kitorang pun lepak la klebang,time tu nak hujan so petir ngan guruh pun bukan main ar dia punya kuat,tapi yang paling syoknye aku dapat snap gambar petir..1st time dalam hidup seh.Sebelum ni aku dah try banyak kali tapi korang tau la petir kat kl ni selalunye mcm chipsmore,kejap ada kejap takde.So kitorang pun pulang dgn gembira setelah hampir tersesat kat jalan dalam di Alor gajah..selamat tak kena sorok hantu..kalau tak mampus la kitorang...hahahah so korang usha la pics ni..ok have a nice day..outta!





Monday, May 22, 2006

pepepepepepink

artwork sebelum tidur..abstrak,sama macam kepala otak aku ni..letih gile doh

003

soulseeker003 ni adalah gabungan dari 001 dan 002.sekian

royale blue

ello..dsg ni aku buat minggu lepas kot,tadi aku saje saje je explore pc aku tetiba terjumpa pulak dsg ni kat folder tah mana2 tah aku letak.dsg ni aku buat masa tgh bosan gila,tiada motif,cuma aku main gradient jek,aku guna illustrator..ok la thats all aku tak tau nak ckp apa lagi..nak mandiiii..chow!


Friday, May 19, 2006

aku suka kucing,meowoooofff!!

Ni lagi satu aku baru siapkan kejap tadi,gila lah..hari ni aku terasa sangat suka dekat photoshop sampai aku tak bergerak2 depan pc ni dari pukul 9 sampai sekarang(2pm)..erm dsg ni aku try main experimental colour.try gabungkan kaler hijau dengan pink sebab nampak macam best jer kan..hehe takper yang penting aku sayang kucing yang bernama bob,bob kecik 2 ekor kucing di rumah member aku dan jugak kucing bernama iza.ok chow~

soulseeker

Werd up..haha sial la,bangun2 je terus rasa nak design. Yang ni aku design wallpaper untuk member aku,'soulseeker' tajuk dia..aku buat ni totally pakai photoshop jer..dengan pc lembab gile aku berusaha jugak untuk menyiapkan wallpaper dia..sebab dia dah bising suh aku buat dari minggu lepas..hehe . Urm aku siapkan 2 dsg ni dalam masa lebih kurang 3 jam jer..so itu je la untuk hari ni..dan ada satu benda best..hari ni aku bangun pukul 730 pagi...giler lahhh! enjoy~



soulseeker 001



soulseeker 002



thegoodol'days

Ni semua gambar2 lama yg aku simpan dan buat simple edit jer,gambar ni tak silap aku,aku simpan dari taun 2004 sampai sekarang kot,semua gambar ni mempunyai kenangan sendiri ar kan..korang pun mesti ada gambar lama jugak kan ? hehehe,ok la usha usha la yer..chow~


//gambar ni bersama kawan2 aku,kerja diorang ialah menconteng dinding..keje aku cuma melihat jek..hehe


//bersama kawan baik aku,vanillamaclo..mamat ni kuat stoned dohhh..


//bersama cik fadilah,ex-gf aku.huhuhu


//gambar fav. aku,yang ni snap kat area rumah nenek encik heza


//bersama encik heza di port dickson,ni pun gamba fav jugak..


//ni lagi old school,time jahat dulu bersama sapa nama dia ni tah,lupa,haa bersama yuzz yang telah hilang dari mukabumi ini..


//ni plak bersama budak2 kolej,butet,ijan ngan vanillamaclo..

itu je la setakat ni,aku tak larat nak upload banyak2..enjoy yeee!

Selamat datang ke teratak maya stonedraiderz


Hello semua,selamat datang ke teratak maya aku. Ok nama aku Zaki,21 dari KL dan tujuan aku buat blog ni adalah untuk mengexpose hasil2 kerja aku dan juga cerita2 yang bakal membuatkan korang rasa seperti aku ni seorang penglipur lara..hahaha,erm itu je lah aku nak cakap untuk intro ni..malas plak nak type banyak2..bubbye

About me

  • I'm StonedRaiderz
  • From Kuala Lumpur, Malaysia
  • Live in Kuala Lumpur, a student in some college, graffiti writer, graphic designer wannabes, photographer wannabes but a real mankind in the making.
My profile